ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Εντός της πόλης της Πάργας βρίσκεται το Κρυονέρι που αντικρίζει το Νησάκι της Παναγίας. Δίπλα ακριβώς προς τα ανατολικά βρίσκεται το Πίσω Κρυονέρι, μια μικρή παραλία επίσης εντός του οικισμού της Πάργας που περιστοιχίζεται από ψηλούς βράχους.

 Στα δυτικά της Πάργας εκτείνεται ίσως η πιο γνωστή παραλία της περιοχής, ο Βάλτος, μια μεγάλη και τουριστικά ανεπτυγμένη παραλία που έχει θέα τη πίσω πλευρά του κάστρου αλλά και τα σπίτια της περιοχής της Πάργας, περιοχή που ονομάζεται Τουρκοπάζαρο.

Στα Ανατολικά, 3 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, υπάρχει η παραλία Λίχνος, η οποία έχει και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια. Η παραλία είναι αμμώδης, με κάποια σημεία με βότσαλα, και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες της Πάργας. Περίπου 6 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Πάργα υπάρχει ο Αϊ Γιαννάκης. Τέλος έξι χιλιόμετρα στα Δυτικά της Πάργας, κοντά στο χωριό Αγιά, υπάρχει η παραλία Σαρακήνικο.

Σε κοντινή απόσταση από την Ανθούσα, βρίσκεται η απομονωμένη παραλία του Άγιου Σώστη με τα γαλαζοπράσινα νερά και τους γραφικούς βράχους σε περίτεχνους σχηματισμούς. Ακριβώς δίπλα από τον Άγιο Σώστη βρίσκονται και οι ερημικές παραλίες Σπαρτίλα και Πλακερό. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τις παραλίες των Συβότων, δηλαδή το Καραβοστάσι , τον Αρίλα, την Αγία Παρασκευή και πολλές άλλες.

«Κάθε ταξίδι έχει μυστικούς προορισμούς που ο ταξιδιώτης δε γνωρίζει»

– Μartin Βuder – (Αυστριακός φιλόσοφος)