Δωμάτια στην Ανθούσα - Πάργα

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το ενετικό κάστρο της Πάργας
Το μεσαιωνικό κάστρο της Πάργας με πολλά κτίρια μέσα σ΄ αυτό, βρίσκεται επάνω σε έναν οχυρό λόφο-ακρωτήριο στη δεξιά πλευρά της πόλης, στην είσοδο του λιμανιού και είναι προσβάσιμο από τα στενά δρομάκια και σκαλοπάτια. Στον κεντρικό χώρο έχουν ανακατασκευαστεί δύο κεντρικά κτίρια που φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις. Το κάστρο είναι επισκέψιμο από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Κάστρο του Αλή Πασά
Το Κάστρο του Αλή Πασά βρίσκεται σε ένα ύψωμα ανάμεσα από τα χωριά Ανθούσα και Αγιά, 5 χιλιόμετρα βόρεια της Πάργας. Πρόκειται για ένα ογκώδες και επιβλητικό κτίριο το οποίο έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Κατά την περιήγησή σας θα δείτε τις υπόγειες δεξαμενές, την πυριτιδαποθήκη και τα δωμάτια του Αλή Πασά, με το τζάκι και τα ερμάρια. Η τοποθεσία προσφέρει μία εκπληκτική θέα στα νησιά του Ιονίου. Τις νύχτες το κάστρο φωτίζεται, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Το νησί της Παναγίας στην Πάργα
Το καταπράσινο αυτό νησάκι βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας, σε μία πολύ μικρή απόσταση, την οποία μπορεί κανείς να διανύσει ακόμη και κολυμπώντας. Το νησάκι της Παναγίας οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας με το χαρακτηριστικό της καμπαναριό, που βρίσκεται εκεί. Στο ψηλότερο σημείο του νησιού υπάρχει ένα πανέμορφο γαλλικό κάστρο.

Ο νερόμυλος του Λουκά
Ο νερόμυλος του Λουκά, κτισμένος κάτω από υπεραιωνόβια πλατάνια, έχει μετατραπεί σε λαογραφικό μουσείο που σας ταξιδεύει στο χρόνο και σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη
Είναι μια από τις πιο ιδιόρρυθμες εκκλησίες της πατρίδας μας. Χτισμένη στο κενό που σχηματίζεται από δυο κολλημένους τεράστιους βράχους, μοιάζει να είναι ένα με το τοπίο ενώ η εντυπωσιακή είσοδος από το στενό άνοιγμα των γιγαντιαίων βράχων θα σας προκαλέσει δέος.

«Κάθε ταξίδι έχει μυστικούς προορισμούς που ο ταξιδιώτης δε γνωρίζει»

– Μartin Βuder – (Αυστριακός φιλόσοφος)